Formată la Liceul „George Enescu“ din Bucuresti si Academia de Muzica din Praga (studii de pian, clavecin si canto) în 1992 a debutat cu mare succes la Opera de Stat si Teatrul National din Praga unde e angajată ca primsolistă si distribuită în numeroase roluri ca Jenufa, Katia („KatiaKabanova“), Sina (din „Logodna în vis“ de Hans Krasa), Donna Anna („Don Giovanni“), Leonora („IlTrovatore“), Aida („Aida“), Tosca („Tosca“), Giorgetta (din „IlTrittico“), Amelia („Bal Mascat“), Elisabetta („Don Carlo“), Lisa („Dama de Pică“), Manon („ManonLescault“), Rusalka („Rusalka“), Minnie („La Fanciulladel West“), Abigaille („Nabucco“), Desdemona („Otello“).
În anul 2008 a obtinut premiul „Thalie 2007“ pentru deosebita interpretare a rolului Minnie din opera pucciniană „Fata din FarWest“ („La Fanciulladel West“).
În 1994 a cîstigat Premiul I si Premiul Publicului la Concursul International de Canto de la Viena. Vocea strălucitoare, vibrantă, cultura muzicală solidă o recomandă si ca interpretă a genului vocal-simfonic. A cîntat marile creatii ale genului în săli de renume ca Musikverein-Vienna (Haydn – „Anotimpurile“, Schubert – „Missa în mi bemol major“, Verdi – „Requiem“), în 2008 la Festspielhaus Salzburg (Verdi – „Requiem“- Mozarteum Orchestra), Royal Albert Hall – Londra (Dvorák – „The Spectre´s Bride“), Brucknerhaus – Linz (Janácek – „Missa glagolitică“), Liederhalle Stuttgart (Rahmaninov – „Clopotele“), Amfiteatrul din Madrid (Beethoven – „Simfonia IX“, Jahrhunderthalle Frankfurt, Châtelet Paris, National Concert Hall Dublin, Sala Radio Bucuresti (Brahms – „Requiem-ul German“, Janácek – „Missa glagolitică“), Filarmonica din Praga (Dvorák – „StabatMater“, Verdi – „Requiem“, Mahler – „Simfonia II., IV.“, Martinu – „Gilgames„), Bilbao Auditorium Euskalduna (2009 – Verdi – „Requiem“), Taipei, SuntoryHall Tokio – cu orchestre ca BBC London, Filarmonica din Stuttgart, Gewandhausorchester Leipzig. Anda-Louise Bogza a realizat CD-uri editate de „Arte Nova Classics“ (Leonora din „Trubadurul“), Arii din opere italiene – CD-portret), „Decca“ (Rosina din „Sarlatanul“ de Pavel Haas) înregistrare din spectacol („Tosca“ cu Opera din Praga) si înregistrări TV cu rolul Printesei din „Rusalka“ de Dvorák. Despre CD-urile cu „Trubadurul“ presa a subliniat calitătile de exceptie ale româncei Anda-Louise Bogza: „voce verdiană, amplă, bogată, intensă, plină de emotie care transmite minunat sentimentele Leonorei“. – Ioan Amiromoaie
În timp ce pe meleagurile noastre majoritatea dintre noi se luptă cu criza, cu datoriile, cu bugetele de austeritate, cu escrocheriile, cu nesimtirea si cu ignoranta totală, îngurgitînd pe nemestecate subprodusele „culturale“ zămislite de tot felul de idioti cu aere de vedete, prin alte părti ale lumii si ale Europei autentice lumea se bucură de vocile adevărate zămislite de această nefericită parte a lumii. Este si cazul concetătenei noastre „de onoare“, soprana Anda-Louise Bogza care dovedeste cu prisosintă că merită a se bucura din plin de virtutile unor performante de exceptie în lumea muzicală europeană. Anul 2009, nefastul an al crizei ce ne-a tulburat constiintele si ne-a îndepărtat tot mai mult de conditia statornicită de oameni, a fost pentru Anda unul plin de împliniri. Chiar dacă ar fi să luăm în considerare doar succesul fulminant la Arenele din Verona unde a cîntat cu casa închisă rolul titular în două spectacole cu Tosca de Giacomo Puccini. Soprana noastră, de ani buni solistă a Operei din Praga, i-a entuziasmat atît pe melomanii italieni cît si pe turistii străini care au avut norocul să prindă un bilet la spectacolele din 26 si 29 august 2009. Sublima arie „Vissid’Arte, Vissid’Amore“ a Toscăi din actul al doilea, a fost aplaudată timp de cinci minute de un public cucerit de vocea splendidă, cu sonorităti profunde, răscolitoare a primadonei.
„După încheierea spectacolelor, Anda Louise Bogza si ceilalti cîntăreti, conduşi în deplinul respect al partiturii pucciniene de către dirijorul Giorgio Morandi, au fost chemati la rampă timp de un sfert de oră de spectatorii care nu se mai îndurau să plece, nevenindu-le să creadă că minunata revărsare sonoră se încheiase“, Victor Rusu, „New York Magazin“, nr. 637 din 7 octombrie 2009.
„Bellisima soprană româncă a cîntat cu o voce amplă, clară, intensă, găsind pentru fiecare notă cea mai justă intonatie, pentru fiecare dintre replici cea mai justă frazare“ scrie criticul muzical Sergio Stancanelli. „Perfectiunea vocală a acestei Tosca a dominat amfiteatrul unde a cîntat Maria Callas, Luciano Pavarotti si Franco Corelli, de o manieră cum nu s-a mai auzit de multi ani, aici la Verona“ conchide criticul italian. Compatrioata nostră a ajuns să fie renumită pe plan mondial în special pentru rolul Toscăi, pe care l-a mai interpretat în prestigiosul festival „Maggio Musicale Fiorentino“ şi la Opera de Stat din Munchen, ambele spectacole dirijat de celebrul Zubin Mehta, ca şi în marile teatre lirice din Frankfurt, Dresda, Bordeaux, Bratislava, Tel Aviv, Luxemburg, Tokio sau Bucuresti.
Iar dincolo de toate, noi, toţi cei care o cunoaştem, nu putem să nu fim impresionati de modestia artistei, de calitătile umane si de bunul simt pe care îl dovedeste în toate împrejurările. Dar să nu ne mirăm; sînt atribute ale unei fiinte umane de calitate ce contrabalansează pozitiv risipa de grobianism si infatuare a „celebritătilor“ nationale si, mai nou, locale.
Quand dans notre pays, la majorité d’entre nous lutte avec la crise, les dettes, les budgets austères, les conneries, la défaillance et l’ignorance totale, en avalant sans mâcher les sous-produits « culturels44 enfantés par toute sorte d’idiots a des airs de vedette, d’autres parties du monde et de l’Europe authentique, les gens réjouissent les vraies voix que cette malheureuse partie du monde fit naître. C’est aussi le cas de notre concitoyenne « d’honneur44», la soprane Anda Louise Bogza, qui fait preuve abondement qu’elle mérite réjouir pleinement les vertus des performances exceptionnelles dans le monde musical européen. En 2009, l’an néfaste de la crise qui troubla nos consciences et nous égara de plus en plus de notre condition établie d’êtres humains, fut pour Anda un an abondant en réalisations. S’il s’agissait seulement du succès fulminant chez les Arènes de Vérone, ou elle chanta avec les guichets clos, le rôle titulaire en deux spectacles de Tosca de Giacomo Puccini. Notre soprane, soliste a l’Opéra de Prague depuis des années, a enthousiasmé a la fois les mélomanes italiens et les touristes étrangers qui ont eu la chance d’un billet aux spectacles de 26 et 29 août 2009. L’aire sublime de « Vissid’Arte, Vissid’ Amore »44 de Tosca du deuxième acte a été applaudie pendant cinq minutes par un publique ravi par la voix splendide, les sonorités profondes, troublante de la primadonna.
« Apres les spectacles, Anda Louise Bogza et les autres chanteurs, conduits dans le respect parfait de la partition de Puccini par Giorgio Morandi, chef d’orchestre, furent appelés à la rampe pendant un quart d’heure par les spectateurs qui n’avaient pas le cœur de quitter la salle, et qui avaient mal a croire que le merveilleux débordement sonore prit fin.44 » Victor Rusu, New York Magazine, No 637 du 7 octobre 2009.