Concursul Internaţional de Creaţie Vizuală Aurel Băeşu – ediţia a III-a – 2016

INVITAŢIE – REGULAMENT


afis-aurel-baesu-2016Tema din acest an a Concursului este:

OPERA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ, CA UN REPER METODOLOGIC PENTRU ELABORAREA LIMBAJULUI VIZUAL CONTEMPORAN”.

Sunt acceptate abordări specifice secţiunilor artelor vizuale, pictura, sculptura, grafica, fotografia, şi pe cât posibil şi abordări interdisciplinare.

Dimensiunile maxime ale lucrărilor vor fi: 100 x 100 cm. Din România sunt acceptaţi doar membrii U.A.P.R.

În acest an, concursul se va desfăşura astfel:

FAZA 1:

Fotografiile cu lucrările participante la concurs vor fi transmise prin Internet în perioada: 14 – 21.11.2016, pe adresa concursului: concursbaesu@gmail.com.

Opţional: Participanţii sunt rugaţi ca, alături de lucrarea participantă la concurs, să trimită şi o scurtă descriere a procesului creativ, ce a premers elaborării operei sau o descriere a sursei de inspiraţie a motivaţiei demersului plastic utilizat. Se are în vedere faptul că folosirea limbajului, alături de opera de artă, poate fi o punte de legătură între public şi artist şi poate facilita o mai bună înţelegere a artei contemporane.

FAZA 2:

În perioada 22 – 24.11.2016, va avea loc jurizarea concursului, care va fi tot on line.

Faza 3:

În perioada 25 – 26.11.2016, vor fi anunţaţi premianţii şi nominalizaţi, iar aceştia sunt invitaţi să participe cu lucrările lor la expoziţia finală, ce va avea loc la Galeria Dava77 (Participarea la expoziţie şi vernisaj este opţională).

Participanţilor din acest an li se oferă găzduire gratuită timp de un an pe site-ul galeriei, galeriadava77.eu, dacă o doresc. Pentru a fi posibil acest fapt, artiştii sunt rugaţi să trimită o fotografie, un CV, adresa electronică de contact şi 10 fotografii electronice după lucrări reprezentative, pe adresa: contact@galeriadava77.eu

Ţinându-se cont de necesitatea de a face cunoscute valorile culturale nemţene pe mapamond, se vor acorda distincţiile: „Clement Pompiliu”; „Iulia Hălăucescu”; „Adolph Chevallier” şi „Mihail Sorin Gaidău”.

Faza 4:

În perioada 01.12.2016 – 10.12.2016 se va organiza o expoziţie ce va cuprinde cu prioritate lucrări ce au fost premiate sau nominalizate la acest concurs.

Faza 5:

Gala Laureaţilor va avea loc pe data de 01.12.2016 (Ziua României), la Galeria Dava 77, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 18H, Piatra-Neamţ, ora 16,00.

Se oferă un MARE PREMIU, Diplome de premiu pe secţiuni, Diplome de nominalizare şi de merit pentru participare.

Anul acesta, concursul va avea şi o secţiune pentru studenţi şi tineri artişti. Se va acorda un premiu pentru debut.

Catalogul rezultat la finalul concursului va fi lansat în oraşul Laval din Franţa şi la Galeria Artimundo din Bruxelles, în decembrie 2016, şi va putea fi consultat on-line pe site-ul galeriadava77.eu, la finalul concursului.

Manager de proiect,
Cuciureanu Gheorghe
0741.787.033